10 راه مراقبت از چشم
10 راه مراقبت از چشم
چشم ها یکی از حساس ترین و ظریف ترین اعضای بدن هستند که نقش حس بینایی را بر عهده دارند. با رعایت چندین نکات کلیدی و مهم می توان از بافت حساس چشم مراقبت کرد و آن را در برابر انواع آسیب ها و بیماری های چشمی در امان نگه داشت. برخی افراد از روش های مراقبت از چشم ها و همچنین اهمیت رعایت این روش ها اطلاعی ندارند. در این مقاله قصد داریم با معرفی 10 راه مراقبت از چشم به اهمیت انجام آن ها نیز اشاره داشته باشیم. برای دریافت اطلاعات افزون تر در این زمینه و همچنین آشنایی با شایع ترین بیماری های چشمی، تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
اهمیت مراقبت از چشم
چشم از لایه ها، عضلات و بخش های مختلفی تشکیل یافته است. هر یک از این بخش ها با داشتن ظرافت بسیار بالا، نقش مهمی در دید و بینایی فرد ایفا می کنند. به طوری که با ایجاد هر نوع آسیب دیدگی یا بیماری چشمی می تواند اختلال هایی در میدان دید بروز پیدا کنند. بروز این اختلال ها در صورت شدید بودن یا پیگیری نکردن برای درمان، خطر از دست دادن بینایی را به دنبال خواهد داشت. با رعایت چندین نکات ساده و مراقبت از چشم ها می توان از بروز چنین خطراتی جلوگیری به عمل آورد. همچنین انجام جراحی های چشمی نیاز به مراقبت های بیشتری دارند، در غیر این صورت نتایج مطلوبی نخواهند داشت.

10 راه مراقبت از چشم
روش های مراقبت از چشم
با رعایت چندین نکات ساده می توان از استفاده از روش های درمانی مختلف چشمی مانند جراحی و… پیشگیری کرد. چشم ها در تمام طول شبانه روز در حین انجام هر کاری نیاز به مراقبت دارند. در ادامه مطلب به راه های مراقبت از چشم می پردازیم.
- استفاده از عینک استاندارد
افرادی که برای اصلاح چشم از عینک استفاده می کنند، بایستی عینک های طبی دارای نشان استاندارد خریداری کنند. در غیر این صورت بیماری چشمی مربوطه تشدید خواهد یافت. همچنین افرادی که دارای مشاغل خاص هستند بایستی در هنگام کار از عینک محافظتی مخصوص برای جلوگیری از آسیب دیدگی چشم استفاده کنند.
- مراجعه منظم به چشم پزشک
بیماری های چشمی ابتدا علائم بسیار خفیف و در برخی موارد بدون علامت هستند. با مراجعه منظم به چشم پزشک، در صورت وجود هر نوع مشکلی در چشم ها، پزشک اقدام به درمان فوری آن می کند. توصیه می شود حداقل 2 بار در سال هر فرد به چشم پزشک برای چکاپ کامل و کنترل سلامت چشم ها مراجعه داشته باشد.
- خودداری از مالیدن چشم
دست ها حاوی انواع مختلف باکتری ها هستند که از آلودگی های محیطی و گرد و خاک ایجاد می شوند. با تماس دست های آلوده با چشم ها، تمامی این آلودگی ها به چشم ها منتقل می شوند و باعث بروز بیماری های عفونی خواهند شد. ترک کردن عادت مالش چشم ها با دست می تواند از بروز این بیماری ها جلوگیری کند.
- داشتن برنامه غذایی سالم
مصرف میوه ها، سبزیجات و ماهی های حاوی اسیدهای چرب امگا 3 و همچنین نوشیدن آب فراوان برای سلامتی چشم بسیار مفید هستند. لازم است از خوردن بیش از اندازه مواد شیرین خودداری شود. همچنین افرادی که مبتلا به بیماری دیابت هستند، علاوه بر کنترل مداوم قند خون از مصرف شیرینی جات اجتناب کنند. افزایش قند خون آسیب جدی به چشم ها وارد می کند.
- محافظت از چشم در برابر نور
پرتوهای فرابنفش نور خورشید بسیار مضر هستند و باعث تخریب بافت شبکیه و قرنیه می شوند. شبکیه و قرنیه به عنوان مهم ترین اجزای چشم، نقش مهمی در بینایی فرد دارند. برای جلوگیری از آسیب دیدگی های ناشی از این پرتوها بایستی از عینک های طبی آفتابی استفاده کرد. گذاشتن کلاه های لبه دار نیز می توانند مانع از وارد شدن پرتوهای مضر به چشم شوند.
- ترک کردن سیگار
مصرف سیگار به تمامی اعضای بدن می تواند مضر و آسیب زننده باشد. بر اساس تحقیقاتی که توسط دانشمندان انجام شده است، مصرف سیگار خطر ابتلا به بیماری های چشمی مانند دژنراسیون ماکولا، آب مروارید و آسیب عصب بینایی را به میزان زیادی افزایش می دهد. ترک کردن سیگار یکی از مهم ترین مراقبت هایی است که می توان از چشم ها داشت.
- کاهش مصرف الکل
مصرف بیش از اندازه نوشیدنی های الکلی باعث ضعیف شدن عضلات چشم، اختلال در عملکرد مردمک و همچنین دوبینی می شود. به طوری که با محدود کردن مصرف نوشیدنی های الکلی می توان از تاثیرات منفی الکل روی چشم جلوگیری کرد. اختلال در عملکرد مغز و ارتباط آن با عصب بینایی از دیگر تاثیرات منفی مصرف بی رویه این نوع نوشیدنی ها به شمار می آید.
- حفظ فاصله قانونی از نمایشگر
تماشا کردن تلویزیون به مدت زمان طولانی و همچنین از فاصله نزدیکتر باعث صدمه دیدن چشم ها می شود. لازم است این فاصله نسبت به اندازه تلویزیون رعایت شود. همچنین افرادی که ساعات طولانی از مانیتور استفاده می کنند باید فاصله قانونی بین مانیتور و چشم رعایت شود که این فاصله باید بیش از 35 سانتی متر باشد.
- رعایت بهداشت لنزهای تماسی
افرادی که از لنزهای تماسی طبی یا زیبایی استفاده می کنند باید تمامی نکات مربوط به بهداشت و نگهداری لنز را رعایت کنند. به هنگام خارج کردن از چشم در ظرف حاوی مایع مخصوص خود نگهداری کنند. از امانت دادن لنز چشم به دیگران به جد باید خودداری شود. توصیه می شود لنزها به هنگام خواب در شب از چشم ها خارج شوند.
- داشتن خواب کافی
نداشتن خواب کافی باعث خستگی چشم ها می شود. با خسته شدن چشم ها احتمال بروز سندرم خشکی چشم افزایش پیدا می کند و فرد به طور مکرر و بی اختیار اقدام به مالیدن چشم ها به دلیل وجود خارش و سوزش چشم می کند. برای جلوگیری از بروز علائم آزار دهنده ای مانند خارش و سوزش چشم باید هر فرد خواب کافی در طول شبانه روز به ویژه شب داشته باشد.
شایع ترین بیماری های چشمی
مراقبت هایی که از چشم می شود از بروز برخی از بیماری های چشمی پیشگیری خواهد کرد. در این بخش از مطلب به شایع ترین بیماری های چشمی اشاره خواهیم داشت.
• عیوب انکساری چشم مانند نزدیک بینی، دور بینی، آستیگماتیسم و پیر چشمی
• آب مروارید یا کاتاراکت
• آب سیاه یا گلوکوم
• کوررنگی
• شب کوری
• سندرم خشکی چشم
• آبریزش چشم
• قرمزی چشم
• گل مژه
• ورم ملتحمه
• ناخنک چشم
• تنبلی چشم
• انحراف چشم
• تیک عصبی چشم
• نیستاگموس
• زخم قرنیه
• التهاب پلک
• کیست پلک

10 راه مراقبت از چشم
مراجعه به پزشک
در مطالب فوق به بررسی 10 روش مراقبت از چشم ها پرداخته شد. عینک استاندارد، بهداشت لنزها، استفاده از عینک آفتابی، داشتن خواب کافی، رعایت فاصله بین چشم ها و نمایشگر، اجتناب از مصرف سیگار و الکل و داشتن برنامه غذایی سالم از جمله این روش ها هستند. دکتر رضا پورمازار جراح و متخصص بیماری های چشم، تجربه و مهارت لازم در زمینه درمان شایع ترین بیماری های چشمی مانند آب مروارید، آب سیاه، جراحی لیزیک و لازک، لیزر شبکیه و همچنین جراحی زیبایی چشم مانند بلفاروپلاستی دارد. شما می توانید برای کنترل و درمان انواع بیماری های چشمی و دریافت نوبت ویزیت با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.