بیماری یوئیت چشم چیست

بیماری یوئیت چشم چیست

بیماری یوئیت چشم چیست و با چه علائمی همراه است؟

چشم انسان از لایه های متعددی تشکیل شده است که هر کدام از آن ها وظیفه خاصی را در چشم ایفا می کنند. یکی از لایه های بسیار مهم چشم انسان، لایه میانی چشم است که با نام لایه uvea شناخته می شود. وظیفه اصلی این لایه در چشم انسان، تامین خون شبکیه است. در مواقعی لایه میانی یا uvea در چشم دچار تورم می شود که در صورت درمان نشدن باعث بروز بیماری های مختلف چشمی می شود. متاسفانه این تورم زمینه بروز بسیاری از بیماری های خطرناک در چشم را فراهم می کند و به همین دلیل به عنوان سومین بیماری خطرناک چشم در جهان شناخته می شود. در این مطلب به بررسی کامل اینکه بیماری یوئیت چشم چیست و چه روش هایی برای درمان این بیماری وجود دارد، می پردازیم. برای دریافت اطلاعات بیشتر تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

منظور از بیماری یوئیت uveitis چیست؟

یوئیت یکی از بیماری های شایع چشمی است که به دلایل عفونی و غیر عفونی موجب التهاب و تورم لایه میانی چشم انسان یا لایه uvea می شود. با توجه به تحقیقات انجام شده یوئیت یک نوع بیماری خاص نیست بلکه طیف گسترده ای از بیماری های مختلف را که به دلیل عوامل متعدد باعث بروز التهاب و تورم در لایه میانی چشم می شوند را در بر می گیرد. تحقیقات نشان می دهد که این بیماری اگرچه ممکن است در ابتدا با علائم و نشانه خاصی همراه نباشد اما در طولانی مدت و در صورت درمان نشدن باعث اختلال در بینایی و کاهش دید انسان می شود. بنابراین کسانی که از بیماری یوئیت رنج می برند باید برای درمان به پزشک متخصص چشم مراجعه کنند.

بیماری یوئیت چشم چیست

بیماری یوئیت چشم چیست

انواع بیماری یوئیت در چشم

اگرچه در بسیاری از مواقع یوئیت چشم به عنوان التهاب و تورم در لایه میانی چشم شناخته می شود اما این بیماری ممکن است در بخش های مختلف چشم اتفاق بیافتد و باعث بروز مشکلات مختلفی در انسان شود. انواع بیماری یوئیت چشم عبارت هستند از:
• یوئیت قدامی یا جلوی چشم: کم خطر ترین نوع یوئیت چشمی مرتبط با یوئیت قدامی یا جلوی چشم است که باعث اختلال در عملکرد عنبیه چشم می شود. آیریتیس نوعی یوئیت جلوی چشم است که باعث آسیب دیدن بخش رنگی چشم می شود و ممکن است برای یک یا هر دو چشم رخ دهد‌.
• یوئیت میانی چشم: ایریدوسیکلیت از دیگر نمونه های یوئیت چشم است که در قسمت میانی چشم انسان بروز می کند و باعث اختلال در عملکرد پارس پلانا که نام ناحیه ای در بین عنبیه و لایه رگی چشم است، می شود. کسانی که به این بیماری مبتلا می شوند ممکن است به هیچ بیماری خاصی مبتلا نباشد.
• یوئیت خلفی یا پشت چشم: یوئیت خلفی که با نام کوروئیدیت شناخته می شود باعث اختلال در قسمت کوروئید چشم می شود. کوروئید قسمتی از چشم انسان است که خون مورد نیاز برای قسمت پشت چشم انسان را تامین می کند. متاسفانه این بیماری باعث آسیب به شبکیه چشم انسان می شود. تحقیقات نشان می دهد که بسیاری از ویروس ها و باکتری و برخی از بیماری های خود ایمنی زمینه ساز بیماری یوئیت خلفی هستند.

این مقاله را هم بخوانید:
بیماری کور رنگی

بیماری یوئیت چشم با چه علائم و نشانه هایی همراه است؟

با توجه به تحقیقاتی که در رابطه با بیماری یوئیت چشم انجام شده است، این بیماری در صورت درمان نشدن باعث آسیب بینایی در هر دو چشم انسان می شود. بیماری یوئیت چشم به عنوان پنجمین عاملی است که باعث از دست دادن بینایی در آمریکا شناخته شده است. برخی از علائم و نشانه های بیماری یوئیت چشم عبارت هستند از:
1. تار شدن دید چشم انسان
2. تغییر در رنگ عنبیه چشم انسان
3. حساسیت شدید به نور
4. احساس درد در ناحیه چشم
5. احساس درد در ناحیه سر
6. قرمزی و التهاب چشم
7. مشاهده نقاط تیره در بینایی چشم

علت اصلی بروز بیماری یوئیت چشم چیست؟

متاسفانه دلایل بسیار زیادی هستند که ممکن است باعث بروز بیماری یوئیت در چشم انسان شوند‌. اما نتایجی که در رابطه با بررسی علت بروز بیماری یوئیت چشم انجام شده است نشان می دهد که علاوه بر قرار گرفتن چشم در معرض باکتری، ویروس و عفونت، عواملی دیگر نیز در بروز بیماری های یوئیت چشم دخیل هستند که برخی از آن ها به دلیل بیماری های خود ایمنی اتفاق می افتند و عبارت هستند از:
• بیماری خود ایمنی کرون
• بیماری خود ایمنی کاوازاکی
• انواع آرتروز
• روماتیسم مفاصل
• بیماری کولیت زخمی
• انواع بیماری های عفونی مانند ایدز، سیفلیس، سل، تبخال
• جراحت
• ضربه

چه روش هایی برای درمان بیماری یوئیت چشم وجود دارد؟

روش های درمانی متعددی برای درمان بیماری یوئیت چشم وجود دارد که با توجه به نوع یوئیت و علت بروز این بیماری و میزان شدت بیماری یوئیت در چشم تعیین می شود. در بسیاری از موارد پزشک متخصص با تجویز انواع دارو، قطره های چشمی، تجویز عینک، تجویز آمپول های اطراف چشم و…برای درمان این بیماری اقدام می کند. البته برخی از پزشکان با تشخیص علت بیماری و رفع آن درمان یوئیت چشم انسان را انجام می دهند. چنان چه یوئیت چشم به دلیل بیماری خود ایمنی باشد، پزشک متخصص با تجویز برخی از داروهایی که قدرت سیستم ایمنی در بدن را کاهش می دهد، از پیشرفت علائم این بیماری جلوگیری می کنند.

بیماری یوئیت چشم چیست

بیماری یوئیت چشم چیست

مراجعه به پزشک
در مطلب بالا به بررسی کامل اینکه بیماری یوئیت چشم چیست و چه عواملی باعث بروز این بیماری در چشم انسان می شود پرداختیم. دانستیم که بیماری یوئیت چشم در صورت درمان نشدن زمینه بروز بیماری های خطرناک در چشم را فراهم می کند و باعث کاهش دید و حتی از دست دادن بینایی انسان می شود. به همین دلیل باید برای درمان این بیماری هرچه سریع تر به پزشک متخصص چشم مراجعه شود.
دکتر رضا پورمازار یکی از پزشکان باتجربه ای است که می توانید برای درمان انواع بیماری های چشمی به ایشان مراجعه کنید. دکتر رضا پورمازار از جراحان و متخصصان بیماری های چشمی است که در زمینه درمان انواع بیماری های چشمی مانند درمان آب مروارید، گلوکوم، جراحی لازک، لیزیک، بلفاروپلاستی، بوتاکس و… فعالیت می کند. شما می توانید با مراجعه به مطب دکتر رضا پورمازار برای درمان هرچه سریع تر بیماری یوئیت چشمی اقدام کنید و از پیشرفت بیماری و عوارض بیشتر آن جلوگیری کنید.

این مقاله را هم بخوانید:
دلایل آنژیوگرافی شبکیه چیست
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *