روش های درمان نزدیک بینی
روش های درمان نزدیک بینی
نزدیک بینی بیماری رایجی است که در برخی افراد که با اختلال های چشمی مواجه هستند دیده می شود. این افراد نمی توانند به خوبی اشیا را از فاصله دور تماشا کنند و برای آن ها دیدن اشیای دور سخت است. در این مطلب قصد داریم تا به نزدیک بینی چشم و روش های درمانی آن بپردازیم.
نزدیک بینی چیست؟
همان طور که گفتیم نزدیک بینی بیماری شایعی است که در آن بیمار هیچ مشکلی برای دیدن اشیای نزدیک ندارد. اما در دیدن اشیای دور با مشکل مواجه هستند و آن ها را تار می بینند. نزدیک بینی زمانی اتفاقی می افتد که شکل چشم سبب خم شدن یا به عبارتی شکستگی اشعه ها شود. نزدیک بینی چشم می تواند به مرور زمان بیشتر شود و در دوران کودکی و نوجوانی افزایش یابد.
انواع نزدیک بینی
نزدیک بینی دارای انواع مختلفی است که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد:
• نزدیک بینی ساده: در این نوع از نزدیک بینی چشم از منظرهای دیگر بدون عیب است و هیچ مشکلی ندارد. برای درمان این نزدیک بینی از عینک یا لنز استفاده می شود.
• نزدیک بینی بالا: این نوع نزدیک بینی بسیار شدید است و در زمان جوانی معمولاً رخ می دهد. با افزایش سن افراد این نزدیک بینی افزایش پیدا می کند.
• نزدیک بینی پاتولوژیک: در این نوع از نزدیک بینی، بیمار از یک بیماری چشمی دیگر هم رنج می برد. به همین دلیل روی شبکیه و عملکرد آن اثر می گذارد. این گونه مشکلات شامل موارد زیر است:
• دژنراسیون شبکیه نیز سبب از بین رفتن شبکیه شده و باعث نزدیک بینی خواهد شد.
• آتروفی شبکیه که در آن بخشی از شبکیه نمی تواند دیگر فعالیت کند.
• وجود لکه Forster- fuchs که به خاطر زخم در شبکیه به وجود می آید و می تواند باعث شود نقاط کوری در بینایی افراد به وجود آید.
• نزدیک بینی پاتولوژیک می تواند دید را کاهش دهد و برای درمان آن عینک و لنز هم پاسخگو نخواهد بود.

روش های درمان نزدیک بینی
علائم نزدیک بینی چشم
نزدیک بینی مانند دیگر بیماری های چشمی دارای علائم و نشانه های مختلفی است که در ادامه بیشتر با آن ها آشنا خواهید شد:
• در هنگام رانندگی مخصوصاً در شب بینایی فرد با مشکل مواجه شود.
• سردردهایی که به خاطر خستگی چشم خواهد بود.
• تار شدن دید زمانی که قصد تماشای اجسام دور وجود دارد.
• برای واضح دیده شدن اجسام بیمار نیاز پیدا می کند تا پلک ها را به هم زند یا کمی ببندد.
البته در میان کودکان و نوجوانان این علائم می تواند خود را به صورت زیر به نمایش بگذارد که بهتر است از همان زمان اقدام به درمان شود:
• به صورت مداوم و بیش از حد پلک به هم می زنند.
• همواره در حال مالیدن چشم ها هستند.
• زمانی که می خواهند به جایی نگاه کنند چشم خود را به صورت نیمه باز نگه می دارند.
• روی اشیای دور تسلطی ندارند و نمی توانند آن را به خوبی ببینند.
• برای دیدن تلویزیون یا تخته سیاه نیاز دارند که نزدیک تر بنشینند.
نزدیک بینی بیشتر در چه افرادی رخ می دهد؟
نزدیک بینی چشم معمولاً در افرادی که در آسیا زندگی می کنند بیشتر مشاهده شده است. در افراد مسن هم این بیماری دیده می شود و نشان از آب مروارید خواهد بود. این بیماری معمولاً در سن بلوغ خود را نشان می دهد. برای این که شدت بیماری بیشتر نشود باید حتما در همان اوایل به پزشک برای درمان مراجعه کنند.
چگونگی تشخیص نزدیک بینی
برای این که نزدیک بینی تشخیص داده شود متخصص مربوطه آزمایش های مختلفی را برای بیمار تجویز می کند. یکی از متداول ترین شیوه های تشخیص استفاده از تابلوهایی است که روی آن ها حروف بزرگ و کوچک نوشته شده است.
استفاده از فوروپتر روش دیگری برای تشخیص نزدیک بینی خواهد بود. فوروپتر ابزاری بوده که دارای لنزهای متفاوت است که روبروی چشم قرار می دهند. متخصص بینایی سنجی، داخل فوروپتر نور را می تاباند تا تمرکز چشم را بتواند بسنجد.
نحوه درمان نزدیک بینی
درمان نزدیک بینی به سبب بهتر دیده شدن اجسام دور انجام می شود. برای درمان این بیماری روش های درمانی زیر به کار گرفته خواهد شد:
- استفاده از عینک و لنزهای تماسی
عینک و لنز تماسی رایج ترین و متداول ترین درمان برای بهتر شدن و بهبود نزدیک بینی است. لنزهایی که روی این عینک ها به کار گیری شده، برای متمرکز شدن نور روی شبکیه خواهد بود.
- عمل لیزر چشم
جراحی سبب خواهد شد تا بیمار بتواند دید خود را بهبود ببخشد و بیماری او اصلاح شود. از جراحی هایی که برای این بیماری استفاده می شود مواردی مانند لازک، کاشت لنزهای مصنوعی، پی آر کی، لیزیک هستند.
عوارض نزدیک بینی چشم
از عوارضی که بسیار نادر بوده و اما احتمال دارد رخ دهد، جدا شدگی شبکیه و دژنراسیون شبکیه است. نزدیک بینی می تواند آب سیاه را به وجود آورد. البته گاهی درمان نزدیک بینی هم می تواند عوارضی را به دنبال داشته باشد. برای مثال در برخی از بیماران که استفاده آن ها از لنزهای تماسی است، احتمال دارد که به سبب نداشتن مراقبت های مناسب، قرنیه زخم شود یا با عفونت مواجه گردد.
پیشگیری های لازم
برای این که این بیماری روند رو به رشدی نداشته باشد می توان با اقداماتی مانع از گسترش آن شد؛ این اقدامات شامل موارد زیر هستند:
• مطالعه با فاصله 35 تا 40 سانتی متری
• مراجعه به چشم پزشک از ابتدای ایجاد علائم
• استراحت دادن به چشم در هنگام استفاده از رایانه
• مناسب بودن نور لازم در اتاق برای انجام کارهای روزمره

روش های درمان نزدیک بینیروش های درمان نزدیک بینی
مراجعه به پزشک
نزدیک بینی دارای علائمی است که باید پس از مشاهده آن ها برای درمان حتما به پزشک متخصص رجوع کرد. دکتر رضا پورمازار جراح و متخصص بیماری های چشمی با سابقه بسیار طولانی که در زمینه درمان نزدیک بینی دارند، می توانند بهترین گزینه برای انتخاب متخصص باشند. با مراجعه به دکتر پورمازار می توانید پس از انجام آزمایش های لازم بهترین درمان را توسط ایشان در پیش گرفته و بینایی خود را به خوبی بهبود ببخشید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.