شایع ترین دلایل تاری دید

شایع ترین دلایل تاری دید

شایع ترین دلایل تاری دید

گاهی اوقات ممکن است بینایی دچار اختلال شود و نتوان به خوبی تصاویر را دید. اما این عارضه حتما دارای دلایلی است و برای درمان آن باید بر حسب این دلایل اقدام کرد. تاری دید را می توان عارضه ای شایع در میان مردم دانست که در این مطلب داریم قصد داریم با شایع ترین دلایل تاری دید آشنا شویم.

تاری دید چیست؟

تاری دید زمانی خود را نشان می دهد که فرد در حال مطالعه است و به صورت واضح قادر نیست مطالب را بخواند. البته گاهی هم ممکن است در دیدن تصاویر با مشکل روبرو شود و به خوبی نتواند اشیا را ببیند. تاری دید می تواند در هر دو چشم به وجود آید و فرد را با مشکلاتی مواجه کند.

نشانه های تاری دید

نشانه های مختلفی در هنگام ایجاد شدن مشکل تاری نمایان خواهد شد که هر کدام از این نشانه ها با توجه به علت تاری دید مختلف است. از نشانه هایی که می توان برای تاری دید عنوان کرد مواردی همچون سر درد، تحریک شدن چشم ها، قرمز شدن چشم، سرگیجه و حساسیت به نور هستند.

شایع ترین دلایل تاری دید

شایع ترین دلایل تاری دید

علت های مبتلا شدن به تاری دید

نمی توان گفت تاری دید تنها به یک دلیل ایجاد می شود و فرد را به این عارضه مبتلا می کند. برای ابتلا به تاری دید علل مختلفی وجود دارد که هر کدام را در ادامه شرح خواهیم داد.

  • ضعیف شدن چشم

ضعیف شدن چشم، خود را همیشه با تاری دید نشان می دهد. افرادی که دچار ضعیف شدن بینایی می شوند غالباً سر درد و سرگیجه دارند و به خوبی نمی توانند روی چیزی تمرکز کنند. هر چه قدر که چشم ضعیف باشد، تاری دید هم بیشتر خواهد شد.

  • بالا رفتن سن
این مقاله را هم بخوانید:
انواع بیماری های ژنتیکی چشم

یکی از علل شایع تاری دید را می توان افزایش سن دانست. به صورت متداول زمانی که سن افراد بالا می رود چشم انعطاف پذیری و قوت خود را از دست می دهد و بینایی اندکی کاهش پیدا می کند. البته معمولاً برای افرادی که به سبب افزایش سن با مشکل تاری دید و ضعف بینایی روبرو شده اند، پزشک عینک یا لنز را تجویز خواهد کرد.

  • تاری ناشی از استرس

این روزها استرس به معضلی تبدیل شده است که هر بار عارضه های خود را به شکلی در افراد نمایان می کند. یکی از عوارض استرس و اضطراب را می توان تاری دید دانست که در زمانی که فرد در موقعیت استرس زایی قرار دارد و فشار روحی سنگینی را تحمل می کند، رخ خواهد داد.

  • برخورد ضربه با چشم

ضربه به چشم معمولاً برای افرادی که فعالیت های ورزشی دارند یا با سوانح رانندگی روبرو می شوند اتفاق خواهد افتاد. این ضربات سبب می شود بینایی دچار آسیب شود و منجر به تار شدن دید شود. البته این تاری دید برای این افراد احتمال دارد موقتی باشد یا برای همیشه با فقدان بینایی مواجه شوند. تمام این موارد بستگی به شدت ضربه خواهد داشت.

  • خستگی چشم

خستگی چشم بیشتر در افرادی بروز می یابد که در مدت طولانی با مانیتور، تلویزیون، کتاب، تلفن همراه و… مشغول بوده اند. این اشخاص به سبب این که با خیرگی به این کارها رسیدگی کرده اند و کمتر پلک زده اند، دچار ریز اشک، و قرمزی چشم می شوند. این عوامل سبب شده تا فرد دچار تاری شود و بهتر است کمی به چشمان خود استراحت بدهد.

  • جراحی چشم
این مقاله را هم بخوانید:
درمان تومور اربیت چشمی

برخی عمل های چشم که برای درمان شدن نزدیک بینی، دوربینی، آستیگماتیسم و… روی بیمار انجام می شود، می تواند برای هفته های اول در این افراد تاری دید را به وجود آورد. این مدل از تاری دید موقتی است و پس از مدتی بهبود خواهد یافت.

کدام بیماری های چشمی سبب تاری دید خواهند شد؟

چشم با وجود این که در ظاهر عضو کوچکی است؛ اما دارای رگ های خونی و عصبی بسیار زیادی است. اگر یکی از عملکردهای بخش های مختلف چشم دچار اختلال شود، می تواند این اختلال را به شکل تاری دید، ریزش اشک، کم شدن بینایی و… نشان دهد. اما برخی از بیماری های چشمی هستند که می توانند تار شدن چشم را منجر شوند که این بیماری ها شامل آب مروارید، گلوکوم و شالازیون هستند.

چه بیماری هایی می توانند سبب تاری دید شوند؟

با در نظر داشتن این که هر کدام از بیماری ها دارای عوارضی هستند که خود را به شکلی نشان خواهند داد؛ برخی بیماری ها علاوه بر عوارض خاص خود سبب می شوند که در بیماران تاری دید هم به وجود آید. این بیماری ها شامل موارد زیر هستند:
• فشار خون
• دیابت
• کم خونی
• بیمار ام اس
• آسیب های مغزی

شایع ترین دلایل تاری دید

شایع ترین دلایل تاری دید

در چه صورتی باید به پزشک برای تاری دید مراجعه کنیم؟

تاری دید در صورتی که پس از مدت کوتاهی رفع نشود خبر از بیماری های بدی ممکن است داشته باشد، که یکی از آن ها سکته مغزی است. اگر تاری دید ادامه یابد و با روش های معمول همچون استراحت رفع نشود باید در اولین فرصت به پزشک مراجعه شود. در صورتی که هر یک از نشانه های زیر در افراد دیده شد، باید سریعا برای درمان اقدام شود:
• تار شدن دید هنگام بارداری همراه با سر درد
• اختلال در تکلم و تار شدن دید
• به وجود آمدن تاری ناگهانی
• تار شدن یک چشم

این مقاله را هم بخوانید:
تاثیر اختلالات مغز و نخاع روی چشم

درمان تاری دید

تاری دید اگر به موجب بیماری های ذکر شده باشد باید اول آن ها را رفع کرد، تا تاری دید هم درمان شود. روش هایی که برای درمان تاری دید وجود دارد بستگی به شدت و ضعف این عارضه دارد که با چه روش درمانی بهتر نتیجه خواهد گرفت. اصولاً این بیماری را پزشکان با کمک عینک یا لنز و در برخی موارد هم با جراحی درمان می کنند.

مراجعه به پزشک
تاری دید شاید در ابتدا موردی ساده باشد که با استراحت رفع شود یا اینکه به سبب برخی موارد همچون جراحی به وجود آمده باشد. اما اگر این عارضه به صورت ناگهانی پدید آمد نباید از کنار آن ساده گذشت و حتما باید به دکتر رضا پورمازار جراح و متخصص بیماری های چشمی مراجعه شود.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *