علت خونریزی چشم
علت خونریزی چشم و روش های درمان آن
علت خونریزی چشم چیست؟ خونریزی چشم از مشکلات بسیار شایعی است که به دلایلی مختلفی اتفاق می افتد. چشم عضو بسیار حساس صورت است که در معرض خطرات بسیاری قرار دارند. هر گونه سهل انگاری در مراقبت از چشم و بیماری ممکن است باعث خونریزی بخش های مختلفی از چشم شود. خونریزی چشم در مواقعی با خونریزی شدید و عفونت همراه است. به همین دلیل بهتر است از بروز این مشکل چشمی پیشگیری شود. در این مطلب به بررسی اینکه علت خونریزی چشم چیست و چه راه هایی برای درمان و پیشگیری از آن وجود دارد، می پردازیم. برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
خونریزی چشم چیست؟
در ساختار چشم رگ های خونی متعددی قرار دارند که وظیفه خون رسانی و تغذیه لایه های مختلف چشم را بر عهده دارند. هر گونه شکستگی و پارگی در رگ های خونی موجب بروز خونریزی چشم و قرمز شدن بخش های سفید رنگ چشم انسان می شود. خونریزی چشم در مواقعی که شدید باشد باعث التهاب شدید و آسیب به بینایی انسان می شود. در اغلب موارد چشم انسان دچار نوعی خونریزی می شود که آسیب چندانی به چشم وارد نمی کند و در صورت مراقبت طی زمان کوتاهی درمان می شود.

علت خونریزی چشم
انواع خونریزی چشم
خونریزی چشم به شکل های مختلفی در چشم انسان بروز می کند. در برخی مواقع تنها بخش کوچکی از چشم دچار خونریزی می شود و بعد از مدتی کل چشم را در بر می گیرد. معمولاً خونریزی چشم با توجه به نوع علائمی که دارد و محل خونریزی دارای انواع مختلفی است که مهم ترین آن ها عبارت هستند از:
1. خونریزی عمیق چشمی: خونریزی عمیق چشم معمولاً در زجاجیه که بخشی از شبکیه چشم انسان است اتفاق می افتد و فرد معمولاً با علائمی چون تار شدن دید، فشار چشم و اختلال در تشخیص رنگ ها همراه است.
2. خونریزی ملتحمه چشم: یکی از شایع ترین و بی خطر ترین انواع خونریزی چشم، خونریزی ملتحمه چشم است که به دلیل پارگی رگ های بسیار کوچکی که در زیر بخش سفید رنگ چشم یعنی لایه ملتهمه قرار دارند، اتفاق می افتد. خوشبختانه خونریزی رگ های خونی زیر ملتحمه طی زمان کوتاهی درمان می شوند.
3. خونریزی هایفما: از دیگر انواع خونریزی هایی که در چشم انسان اتفاق می افتد، خونریزی هایفما است. خونریزی هایفما معمولاً به دلیل پاره شدن و خونریزی رگ هایی که بین مردمک و عنبیه چشم انسان قرار دارند اتفاق می افتد.
عارضه خونریزی چشم با چه علائم و نشانه هایی همراه است؟
خونریزی در چشم با توجه به نوعی که دارد با علائم و نشانه هایی همراه است. برخی از مهم ترین نشانه ها و علائم خونریزی چشم عبارت است از:
• قرمزی بخش سفید رنگ چشم انسان
• فشار چشم
• احساس درد شدید در چشم
• حساسیت شدید به نور
• مشاهده لکه های خونی در اطراف عنبیه و مردمک
• تار شدن دید چشم
• ناتوانی در تشخیص رنگ ها
• مشاهده جرقه نور یا فتوپسی
مهم ترین دلایل خونریزی چشم چیست؟
پزشکان علت مشخصی را برای عارضه خونریزی چشم تعیین نکرده اند و معمولاً دلایل متعددی هستند که موجب خونریزی چشم می شوند. برخی از دلایل خونریزی چشم عبارت هستند از:
1. انجام تزریقات چشمی برای درمان بیماری رتینوپاتی دیابتی
2. بالا رفتن قند خون بدن و بروز خونریزی چشم دیابتی
3. مسمومیت های شدید غذایی و استفراغ
4. بسته ماندن چشم برای مدت طولانی
5. وارد شدن فشار شدید به رگ های خونی در اثر بلند اجسام سنگین
6. ورود گرد و غبار به چشم و مالش شدید چشم
خونریزی چشم از چه راه هایی قابل درمان است؟
خونریزی چشم به شیوه های مختلفی قابل درمان است. در برخی مواقع از طریق انجام کارهایی مانند استفاده از کمپرس سرد، استفاده از چای سبز و…می توان تا حدودی میزان خونریزی چشم را کم کرد. اما در مواقعی که خونریزی چشم شدید باید برای درمان به پزشک متخصص چشم مراجعه شود. پزشک چشم با توجه به نوع خونریزی چشم از روش های مختلفی برای درمان استفاده می کند که برخی از آن ها عبارت هستند از:
• استفاده از قطره های چشمی برای خونریزی های سطحی
• تجویز داروهای کاهش فشار برای درمان خونریزی ناشی از افزایش فشار خون
• تجویز داروهای کنترل کننده دیابت در درمان خونریزی چشم ناشی از بیماری دیابت
• انجام جراحی چشمی
راه های پیشگیری از خونریزی چشم چیست؟
عارضه خونریزی چشم اگرچه در بسیاری از مواقع باعث آسیب شدید به چشم انسان نمی شود اما چشم از عضو های بسیار حساس صورت است که بهتر است از بروز هر گونه آسیب به آن جلوگیری شود. راه های پیشگیری از خونریزی چشم عبارت هستند از:
• از مصرف لنزهای آلوده و استریل نشده پرهیز شود.
• از مالش چشم خودداری شود.
• از برخورد دست های آلوده به چشم پرهیز شود.
• از خوردن غذاهای چرب و شور پرهیز شود.
• افراد مبتلا به دیابت از مصرف مواد قندی پرهیز کنند.
• در هنگام خواب لنز ها از چشم خارج شوند.

علت خونریزی چشم
مراجعه به پزشک
در مطلب فوق به بررسی جزئیات و علت خونریزی چشم پرداختیم. دانستیم که عواملی مانند ضربه شدید، ورود گرد و غبار، بیماری دیابت، فشار خون بالا و…باعث خونریزی در بخش های مختلف چشم می شوند. اگرچه خونریزی چشم با عوارض خطرناکی همراه نیست اما ممکن است در صورت درمان نشدن باعث خونریزی شدید و احساس درد شدید در ناحیه چشم شود. به همین علت بهتر است در صورت بروز این عارضه هر چه سریع تر به پزشک متخصص چشم مراجعه شود. دکتر رضا پورمازار جراح و متخصص چشم از چشم پزشکان حاذقی است که به درمان تخصصی انواع بیماری های چشمی می پردازد. شما می توانید با مراجعه حضوری به کلینیک چشم دکتر رضا پورمازار برای درمان این عارضه اقدام کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.