علت پرش چشم چیست

علت پرش چشم چیست

علت پرش چشم چیست؟

آیا تا به حال لرزش ها و پرش های مداومی را روی پلک و چشم خود احساس کرده اید؟ این وضعیت معمولاً در زمان عصبانیت و ناراحتی اتفاق می افتد و اغلب افراد به آن بی توجه هستند. دلیل بی توجهی غالب افراد به این وضعیت، بازگشت خودکار چشم به حالت طبیعی است. اما آیا پرش چشم یا پرش پلک در تمام موارد ریشه عصبی دارد؟ قطعاً خیر! متاسفانه اختلالات و عارضه های متفاوتی هستند که می توانند باعث پرش مداوم چشم شوند. در چنین شرایطی تنها چشم پزشک می تواند به کنترل یا درمان آن کمک کند. به همین دلیل بی توجهی به چنین وضعیتی به طور مداوم ممکن است برای شما پشیمانی به همراه داشته باشد؛ چراکه چشم ها عضوی حساس روی صورت هستند؛ که می توانند با کوچک ترین عارضه با بیماری دچار آسیب شوند. در این محتوا به معرفی برخی از دلایل پرش چشم می پردازیم؛ تا در صورت بروز چنین مشکلی در اسرع وقت به پزشک چشم مراجعه کنید.

پرش چشم چیست و به چه دلایلی اتفاق می افتد؟

پرش چشم وضعیتی است که در آن فرد برای مدت چند دقیقه تا چند روز دچار اسپاسم در قسمت عضله پلک چشم می شود. از پرش چشم اغلب به عنوان پرش پلک یا مایوکیمیا یاد می شود. پریدن پلک چشم اغلب توسط افراد دیگر دیده نمی شود؛ اما می تواند برای خود فرد آزار دهنده باشد. دلایل متعددی زمینه ساز پریدن چشم هستند؛ در برخی از افراد احساس درد در ناحیه چشم و پلک باعث می شود تا نتوانند ماهیچه های پلک خود را کنترل کنند و دچار پرش شوند. اما در کنار دردهای فیزیکی، بسیاری از مشکلات عصبی و روانی مانند استرس، عصبانیت، اضطراب، ناراحتی و…می توانند باعث این وضعیت شوند. اگر پرش چشم ادامه دار باشد؛ به طوری که باعث اختلال در عملکرد صحیح چشم شود؛ ممکن است علت پرش آن سوای مشکلات روانی و درد فیزیکی باشد. در ادامه دلایل شایعی که می توانند منجربه پرش چشم شوند؛ آورده شده است که عبارت هستند از:

علت پرش چشم چیست

علت پرش چشم چیست

  • آلرژی
این مقاله را هم بخوانید:
سونوگرافی چشم چیست

آلرژی اولین عاملی است که می تواند منجربه پرش پلک شود. کسانی که به هر دلیلی از حساسیت چشمی رنج می برند؛ با علائمی چون ریزش مداوم اشک، متورم شدن چشم و پلک و احساس خارش همراه هستند. تمام این علائم باعث می شوند تا فرد برای کنترل آن دائماً دست خود را برای مالیدن به چشم نزدیک کند. کشیدن مداوم دست به چشم ها علاوه بر عود حساسیت، باعث می شود تا مقدار زیادی هیستامین از چشم خارج شود. هیستامین خود عاملی است که می تواند باعث پریدن پلک شود. اما پریدن پلک به دلیل آلرژی اگر در زمان مناسب کنترل شود؛ نگران کننده نیست. معمولاً پزشک چشم با تجویز داروهای کنترل کننده حساسیت، علاوه بر درمان آلرژی به درمان پریدن چشم کمک می کند.

  • خشک شدن چشم ها

خشکی چشم نیز مانند آلرژی می تواند موجب پرش مداوم پلک چشم شود. خشکی چشم از مشکلات شایعی است که امروزه غالب افراد به دلیل استفاده مداوم از تجهیزات هوشمند مانند رایانه، تلفن همراه و… به آن دچار می شوند. استفاده از تجهیزات هوشمند موجب می شود تا تمایل فرد برای پلک زدن کاهش پیدا کند و فرد در اثر پلک نزدن دچار خشکی شود. خشکی چشم نیز ممکن است برای بسیاری از افراد مسن و کسانی که از آلرژی رنج می برند و ملزم به مصرف آنتی هیستامین هستند؛ اتفاق بیفتد. در صورتی پرش پلک به دلیل خشک شدن چشم ها اتفاق بیفتد؛ قابل درمان است. اغلب پزشکان با تجویز دارو و قطره چشم به درمان خشکی چشم و رفع پریدن چشم کمک می کنند.

  • بلفارواسپاسم
این مقاله را هم بخوانید:
بیماری های شایع چشم

بلفارواسپاسم نمونه شایع و جدی پرش پلک یا چشم است. بلفارواسپاسم در روزهای اولیه علائم خاصی ندارد و معمولاً با همان پرش پلک یا چشم همراه است. در صورتی که فرد به بیماری بلفارواسپاسم مبتلا باشد؛ اما به هر دلیل برای درمان آن اقدام نکند؛ به علائم و نشانه های خطرناکی مانند پریدن دو چشم یا هر دو پلک با همدیگر، بسته شدن چشم برای چند ساعت متوالی، حساسیت شدید به نور و گرفتگی عضلات کل صورت دچار می شود. بلفارواسپاسم نوع خوش خیم پرش پلک است و در صورت مراجعه به پزشک چشم قابل درمان است.

  • سبک زندگی نادرست

در بسیاری از موارد نامناسب بودن سبک زندگی انسان ها باعث می شود تا طی روز دچار پرش پلک یا پرش چشم شوند. استفاده بیش از حد از کافئین، کم خوابی، کار کردن بیش از، خستگی مداوم و اضطراب از دلایل شایعی هستند که می توانند باعث گرفتگی ماهیچه های پلک و در نتیجه پرش چشم شوند. خوشبختانه پریدن چشم ها اگر به دلیل دلایل ذکر شده باشد؛ با تغییر در سبک زندگی قابل کنترل و درمان است. کافیست تا زمان استراحت چشم ها افزایش پیدا کند و در صورت استفاده از تلفن همراه یا لپ تاپ از قانون سه بیست پیروی شود.

  • همی فاسیال

همی فاسیال مانند بیماری بلفارواسپاسم می تواند در صورت درمان نشدن باعث پریدن مداوم پلک شود. همی فاسیال نوعی بیماری نادر است که در آن نیمی از صورت فرد به دلیل تحریک شدن عصب های صورت دچار گرفتگی و اسپاسم می شود. چنانچه همی فاسیال در اسرع وقت درمان نشود؛ می تواند این گرفتگی را به سایر عضلات صورت و چشم انتقال دهد.

علت پرش چشم چیست

علت پرش چشم چیست

مراجعه به پزشک
در توضیحات بالا به شرح کامل اینکه علت پرش چشم چیست، پرداختیم. دانستیم که عواملی مانند مشکلات فیزیکی، مشکلات روانی، آلرژی، بلفارواسپاسم، سبک زندگی نامناسب و…می توانند از دلایل پریدن چشم باشند؛ که در صورت مراجعه به موقع قابل درمان هستند. اگر شما هم از مشکل پرش پلک رنج می برید و به دنبال پزشکی حاذق برای درمان آن هستید؛ می توانید به مطب دکتر رضا پورمازار مراجعه کنید. دکتر رضا پورمازار جراح و متخصص بیماری های چشم مراجعه کنید. دکتر پورمازار پس از معاینه متناسب با علت پرش چشم از بهترین تکنیک درمانی برای کنترل این وضعیت استفاده می کند.

این مقاله را هم بخوانید:
رفع گودی زیر چشم با بوتاکس

 

 

 

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *