مزایا و معایب جراحی فمتولیزیک چشم

مزایا و معایب جراحی فمتولیزیک چشم

مزایا و معایب جراحی فمتولیزیک چشم

بیماری های چشمی به کمک روش های مختلف جراحی درمان می شوند. هر یک از این روش ها دارای مزایا و معایب به خصوصی هستند. یکی از روش های جراحی چشم فمتولیزیک نام دارد. در این مقاله قصد داریم پیرامون مزایا و معایب جراحی فمتولیزیک مطالب مفیدی ارائه دهیم. برای دریافت اطلاعات افزون تر، تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

عمل فمتولیزیک چشم چیست؟

فمتولیزیک ( Femto Lasik) یکی از موثرترین و کم خطرترین روش های جراحی لیزر چشم محسوب می شود که برای بهبود خطاهای بینایی به کار می رود و امروزه جراحان بسیاری استفاده از این روش را به بیماران خود توصیه می کنند. جراحی فمتولیزیک برای اولین بار در دهه 1990 میلادی انجام شد و پس از آن به دلیل مزایای متعدد و ریسک پایین توسط جراحان چشم مورد استقبال قرار گرفت.
در این عمل جراحی از دو نوع لیزر برای تصحیح بینایی چشم استفاده می شود و جراح برای برش قرنیه به جای تیغ، تنها از لیزر کمک می گیرد. به همین دلیل به این نوع جراحی، عمل فمتولیزیک یا لیزیک تمام لیزر گفته می شود. در جراحی فمتولیزیک چشم، ابتدا به وسیله لیزر فمتوسکند برش نازک و ظریفی روی قرنیه ایجاد می شود و سپس جراح با تابش لیزر اگزایمر به قرنیه به بهبود بینایی و رفع عیوب انکساری چشم شما می پردازد.

مزایا و معایب جراحی فمتولیزیک چشم

مزایا و معایب جراحی فمتولیزیک چشم

مزایای جراحی فمتولیزیک چشم

جراحی فمتولیزیک چشم نسبت به لیزیک مزایای بیشتری دارد و روشی ایمن تر به حساب می آید. مهم ترین مزیت عمل فمتولیزیک این است که در فمتولیزیک بر خلاف عمل لیزیک از تیغ استفاده نمی شود؛ بنابراین جراحی فمتولیزیک همراه با درد نبوده و بیمار را آزار نمی دهد. از طرف دیگر ریسک آسیب به قرنیه ناشی از به کار بردن تیغ در جراحی لیزیک، در عمل فمتولیزیک وجود ندارد و این روش کاملاً بی خطر و امن است. بسیاری از بیماران پس از انجام عمل لیزیک دچار آستیگماتیسم می شوند و مجبور هستند مجدداً برای رفع این مشکل نیز اقدام کنند. یکی از مزایای جراحی فمتولیزیک چشم این است که احتمال ابتلا به آستیگماتیسم پس از انجام عمل جراحی بسیار پایین می آید.
جراحی فمتولیزیک چشم به جراح این امکان را می دهد که در تعیین شکل، اندازه و جهت فلپ قرنیه آزادی عمل بیشتری داشته و نسبت به وضعیت هر بیمار تصمیم گیری کند. همچنین از دیگر مزایای جراحی فمتولیزیک می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1. بدون نیاز به بستری در بیمارستان ( عمل فمتولیزیک سرپایی است و بیمار بعد از اتمام جراحی می تواند به منزل برگردد.)
2. دوره نقاهت کوتاه نسبت به سایر روش های بهبود بینایی
3. کاهش خطر ابتلا به عفونت چشم در مقایسه با سایر شیوه ها
4. بدون التهاب، سوزش و قرمزی چشم

این مقاله را هم بخوانید:
بیماری خود ایمنی چشم

جراحی فمتولیزیک چشم برای چه کسانی مناسب است؟

جراحی فمتولیزیک برای همه افراد مناسب نیست. تشخیص افرادی که کاندیدای مناسب برای جراحی فمتولیزیک هستند، به عهده پزشک متخصص چشم پزشک است و پزشک پس از معاینه تصمیم می گیرد کدام یک از روش های درمانی را برای بهبود مشکلات بینایی بیمار اعمال کند. معمولاً افرادی که شرایط لازم برای انجام جراحی لیزیک را دارند می توانند از جراحی فمتولیزیک هم استفاده کنند؛ البته به شرط اینکه شرایط زیر را داشته باشند:
1. داشتن وضعیت بینایی باثبات: گاهی ممکن است افراد در طول یک سال به دلایل مختلفی مثل شیردهی، دیابت و… دچار نوساناتی در وضعیت بینایی خود شوند و سطح کیفیت بینایی آن ها چندین بار تغییر کند. انجام عمل فمتولیزیک برای این افراد توصیه نمی شود، مگر اینکه با کنترل بیماری خود به حالت ثابتی از بینایی برسند.
2. حداقل سن 18 سال: جراحی های لیزیک به طور کلی برای افراد زیر 18 سال و بخصوص کودکان مجاز نیست.
3. ضخامت قرنیه: برای اینکه جواز انجام عمل فمتولیزیک را بگیرید می بایست ضخامت قرنیه شما توسط متخصص و با استفاده از دستگاه های مخصوص سنجیده شود. درصورتی که قرنیه شما از ضخامت خوبی برای عمل برخوردار باشد، می توانید با جراحی فمتولیزیک تحت درمان قرار بگیرید.

عوارض جراحی فمتولیزیک چشم

جراحی فمتولیزیک نسبت به سایر روش های جراحی لیزر عوارض کمتری دارد و احتمال بروز عوارض بعد از عمل بسیار پایین است. یکی از اتفاقاتی که برخی از بیماران پس از جراحی فمتولیزیک آن را تجربه می کنند حساسیت به نور به ویژه نور چراغ های فلورسنت است. در این رابطه باید گفت حساسیت به نور تا دو الی شش هفته طبیعی بوده و به تدریج برطرف می شود. در این مدت بیمار می تواند برای کاهش علائم حساسیت با تجویز پزشک از قطره چشم استروئید استفاده کند. همچنین ممکن است عده ای از بیماران بعد از انجام عمل فمتولیزیک دچار تاری دید شوند، اما این مسئله به هیچ وجه نگران کننده نبوده و حدوداً پس از دو الی سه هفته برطرف می شود.

مزایا و معایب جراحی فمتولیزیک چشم

مزایا و معایب جراحی فمتولیزیک چشم

مراقبت های بعد از جراحی فمتولیزیک چشم

دوره نقاهت جراحی فمتولیزیک چشم بسیار کوتاه است. در این دوره باید نکات مراقبتی پس از عمل را به دقت اجرا کنید تا احتمال بروز عوارض بعد از جراحی فمتولیزیک به حداقل کاهش یابد. در زیر به مهم ترین مراقبت های بعد از جراحی فمتولیزیک چشم اشاره شده است:
1. قطره های چشمی که توسط پزشک تجویز شده اند سر وقت مصرف کرده و هرگز دوره درمان خود را نصفه رها نکنید.
2. سعی کنید در چند روز اول تا حد ممکن از نگاه کردن به رایانه و گوشی، مطالعه کتاب، رانندگی، بافتن فرش و هرکاری که چشم های شما را خسته می کند، بپرهیزید.
3. در هفته اول پس از جراحی، هنگام خروج از منزل از عینک آفتابی استفاده کنید.
4. در دو هفته اول پس از انجام عمل فمتولیزیک از کشیدن سیگار بپرهیزید و سعی کنید در معرض دود سیگار قرار نگیرید.
5. تا سه ماه پس از جراحی، نباید از لنزهای زیبایی استفاده کنید.
6. به مدت دوماه بعد از جراحی، از انجام ورزش های سنگین بپرهیزید.
7. به مدت حداقل دو هفته از لوازم ارایشی در ناحیه چشم ها استفاده نکنید.

این مقاله را هم بخوانید:
اقدامات لازم هنگام تماس چشم با مواد شیمیایی

مراجعه به پزشک
جراحی فمتولیزیک راهی آسان و مطمئن برای رهایی از عیوب انکساری چشم است که به صورت سرپایی انجام می شود و عوارض بعد از عمل ندارد. برای استفاده از این روش درمانی می بایست ابتدا با پزشک متخصص مشورت کنید. بنابراین اگر قصد دارید جراحی فمتولیزیک انجام دهید پیشنهاد می کنیم به مطب دکتر رضا پورمازار، جراح و متخصص بیماری های چشمی مراجعه کنید تا سوابق پزشکی شما بررسی شده و درصورت فراهم بودن شرایط مورد عمل فمتولیزیک چشم قرار بگیرید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *