پرش پلک و راه حل رهایی از آن

پرش پلک و راه حل رهایی از آن

پرش پلک و راه حل رهایی از آن

پرش پلک چشم یکی از عارضه های بسیار ناخوشایند است که می‌ تواند برای هر کسی رخ دهد اما این مشکل در بسیاری از موارد با چند روش ساده درمان خواهد شد و نگران‌ کننده نیست. اگر پرش پلک شما را عاصی کرده در این مقاله از سایت دکتر رضا پورمازار همراه ما باشید تا با راه‌ حل‌ های آن آشنا شوید.

پرش پلک چشم چیست؟

پریدن پلک چشم که در اصطلاحات پزشکی به آن بلفارواسپاسم گفته می‌ شود به‌ صورت یک اسپاسم مکرر و غیرارادی در عضلات پلک است. معمولاً پرش پلک در پلک بالا ایجاد شده اما در موارد خاص نیز در هر دو پلک رخ می‌ دهد. در اغلب موارد این اسپاسم بسیار خفیف است و فقط در حد یک کشش ملایم در پلک احساس خواهد شد. اما در برخی موارد نیز پرش پلک خیلی شدید است که نیاز به مداخلات پزشکی دارد. به این حالت که پرش پلک باعث بسته شدن کامل هر دو پلک می شود بلفارواسپاسم می‌ گویند. معمولاً اسپاسم‌ ها در هر چند ثانیه به مدت ۱ الی ۲ دقیقه طول می‌ کشد. زمان پرش پلک قابل‌ پیش‌ بینی نیست و ممکن است فرد در چند روز پیاپی با این مشکل مواجه شود و حتی در چند هفته یا چند ماه دیگر آن را تجربه نکند. معمولاً این پرش‌ ها کاملاً بی‌ درد و بی‌ ضرر هستند، اما ممکن است کمی فرد را ناراحت و خسته کنند.

پرش پلک و راه حل رهایی از آن

پرش پلک و راه حل رهایی از آن

پرش پلک چه علائم و نشانه هایی دارد؟

همان‌ طور که ذکر شد پرش پلک به‌ صورت کاملاً غیرارادی و غیرطبیعی است که در موارد خاص در اثر انقباض چشم به‌ صورت مکرر باعث می‌ شود که بینایی فرد تحت تأثیر قرار بگیرد. البته پرش پلک گاه‌ به‌ گاه کاملاً شایع است. اگر بیشتر اوقات دچار پرش پلک می‌ شوید ممکن است به بیماری خوش‌ خیم بلفارواسپاسم مبتلا باشید. موارد زیر از جمله علایم این بیماری هستند:
• افزایش تعداد پلک زدن
• سوزش چشم
• اسپاسم صورت
• حساسیت به نور
• مشکلات بینایی
• علائم گل مژه
• خشکی چشم

این مقاله را هم بخوانید:
تاثیر سیگار روی چشم

علت پرش پلک چشم چیست؟

کسانی که دچار پرش پلک می شوند این سوال ذهنشان را درگیر می‌ کند که “پرش پلک به چه علت ایجاد می‌ شود؟” در پاسخ به این سوال باید بگوییم که دلایل متنوعی برای پرش پلک وجود دارند که در اغلب موارد گرفتگی های عضلانی پلک یا همان بلفارواسپاسم نقش اساسی دارند و بدون نیاز به درمان پس‌ از مدتی خود به خود خوب می‌ شوند. اما در موارد نادر نیز پرش پلک می‌ تواند نشانه اولیه و هشدار دهنده برای یک اختلال حرکتی مزمن باشد. معمولاً در این شرایط پرش پلک با اسپاسم یا پرش بخش‌ های دیگر در صورت به شکل غیر قابل کنترل همراه است. البته لازم است بدانید که پرش یا اسپاسم پلک ممکن است علت خاصی نداشته باشد اما به‌ ندرت پیش می‌ آید که نشانه‌ ای از یک مشکل جدی و قابل پیگیری باشند. البته تحقیقاتی در زمینه ارثی بودن این مشکل انجام شده که نتایج آن ارتباط ژنتیکی را گزارش نکردند.

روش های درمان پرش پلک

معمولاً پرش پلک نیاز به مداخلات پزشکی ندارد و پس‌ از چند روز تا چند هفته با کاهش استرس و کاهش مصرف کافئین درمان خواهد شد. ولی در مواردی که پس‌ از این مدت پرش پلک بهبود پیدا نکرد، نیاز به درمان است که باید با توجه به دلیل ایجاد آن روش مناسب انتخاب شود. معمولاً روش‌ های درمان این عارضه در موارد زیر در خلاصه می‌ شوند.

  • درمان خانگی پرش پلک

معمولاً پرش پلک را با چند روش ساده خانگی می‌ توان درمان کرد. اگر دچار پرش پلک هستید حتماً موارد زیر را به‌ خاطر داشته باشید:
• استفاده از کمپرس آب گرم بلافاصله پس از شروع اسپاسم پلک
• کاهش مصرف کافئین
• استفاده از اشک مصنوعی برای مرطوب نگهداشتن سطح چشم
• خواب کافی برای رفع پرش پلک چشم

  • درمان پرش پلک چشم در طب سنتی

یکی از روش‌ های درمان خانگی که برای پرش پلک استفاده می‌ شود، استفاده از طب سنتی است. در طب ابوعلی‌ سینا برای پرش پلک دلایل مختلفی مثل کمبود برخی از ویتامین‌ ها و مواد معدنی بدن عنوان شده‌ است. بنابراین می‌ توان با یک رژیم غذایی مناسب کمبود این مواد را جبران کرد. مواد غذایی که در زیر معرفی می‌ کنیم تا حد زیادی در کاهش پرش پلک نقش دارند:
• زرده تخم مرغ
• خوراک لوبیا خشک
• غلات
• لوبیا سبز
• گردو و روغن زیتون در سالاد
• کباب گوشت قرمز
• سالاد و سبزیجات برگ سبز
• شیر عسل

  • قرص ضد پرش پلک چشم

خوشبختانه امروزه داروهای مختلفی برای درمان پریدن پلک وجود دارند که قرص سولفات کینین یکی از داروهای بسیار مؤثر است که می‌ تواند اسپاسم و انقباض پلک را کنترل کند. همچنین در موارد مشابه پزشک از قطره یا قرص آنتی هیستامین برای پرش پلک استفاده می‌ کند.

  • جراحی و بوتاکس پرش پلک

اگر روش‌ های دیگر تأثیر زیادی در درمان پرش پلک نداشته باشند و وضعیت فرد به‌ مرور زمان بدتر شود، باید اقدامات درمانی و مداخلات پزشکی زیر انجام شود:
1. برای درمان بلفارواسپاسم خود به‌ خودی خوش‌ خیم می‌ توان از تزریق بوتاکس استفاده کرد. بوتاکس اسپاسم‌ های شدید را تا چند ماه درمان می‌ کند و زمانی‌ که اثر آن از بین می‌ رود باید مجدد تزریق انجام شود.
2. اگر تزریق بوتاکس تأثیر نداشته باشد، می‌ توان از جراحی برای برداشتن عضلات و اعصاب پلک استفاده کرد که به‌ صورت دائمی پرش‌ های شدید پلک را درمان می‌ کند.

این مقاله را هم بخوانید:
عمل ریلکس اسمایل چشم

جلوگیری از پرش پلک

پرش و انقباض پلک معمولاً ناشی از کمبود مواد مغذی مثل ویتامین ب ۱۲ و منیزیم است که بهترین روش برای جلوگیری از آن یک رژیم غذایی حاوی منیزیم و ب ۱۲ است. شما می‌ توانید منیزیم مورد نیاز خود را از مصرف سبزی‌ هایی با برگ سبز، موز، لوبیا و آواکادو و همچنین ویتامین ب ۱۲ را از مواد غذایی مرغ، تخم‌ مرغ، شیر و ماهی قزل‌ آلا دریافت کنید. همچنین برای پیشگیری از پرش پلک باید مصرف کافئین خود را به حداقل رسانده و سعی کنید به‌ اندازه‌ کافی بخوابید و استرس را از خود دور کنید؛ زیرا این موارد تأثیر بسیار زیادی در اسپاسم عضلات پلک دارند. همچنین توصیه می‌ کنیم در طول روز حتماً از عینک آفتابی استفاده کنید.

پرش پلک و راه حل رهایی از آن

پرش پلک و راه حل رهایی از آن

مراجعه به پزشک
همان‌ طور که در مطالب فوق‌ ذکر شد پرش پلک یک انقباض غیرارادی و غیر طبیعی اما خوش‌ خیم است که در اغلب موارد نیازی به مداخلات پزشکی ندارد و به‌ صورت خود به‌ خود پس‌ از مدتی برطرف می‌ شود. توصیه می‌ کنیم اگر در طولانی‌ مدت دچار پرش پلک هستید، حتماً تحت‌ نظر متخصص قرار بگیرید تا شرایط شما مورد بررسی قرار بگیرد و اگر مشکل جدی وجود داشت در مراحل اولیه درمان شود. دکتر رضا پورمازار جراح و متخصص بیماری‌ های چشمی‌ با بهره‌ گیری از روش‌ های نوین درمان می‌ توانند بلفارواسپاسم را در کمترین زمان ممکن درمان کنند. جهت دریافت نوبت ویزیت حضوری کافیست با شماره‌ های درج شده در این سایت تماس بگیرید.

این مقاله را هم بخوانید:
اهمیت استفاده از عینک برای کودکان مبتلا به گلوکوم
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *